Povodom 30. godina postojanja rukometnog saveza Republike Srpske, danas je u Banjoj Luci održana svečana akademija.

Na svečanoj akademiji je bio prisutan veliki broj bivših i sadasnjih funkcionera, rukometnih trenera, igrača, sudija, delegata i osnivača rukometnog saveza Republike Srpske.

Prvi se gostima obratio legendarni rukometni AS Nenad Peruničić koji je emotivni govor završio željama da Rukometni savez Republike Srpske proslavi jos mnogo ovakvih jubileja.

Prvi predsjednik Saveza Dušan Popović i sadasnji predsjednik Marinko Umičevič pozdravili su sve prisutne goste i zahvalili se svima koji su pomogli razvoj Saveza i rukometa u Republici Srpskoj.

Predsjednik Saveza Marinko Umičević uručio je povelje zaslužnim pojedincima i organizacijama za razvoj rukometa u proteklih 30. godina.

Tom prilikom uručena su priznanja RS Republike Srpske i među nagrađenima su predsjednik Bogdan Rankić i koordinator mlađih kategorija Obrenko Miljković. Bogdan Rankić priznanje je dobio za Regionalni savez Bijeljina, a Obrenko Miljković za razvoj omladinskog rukometa RS Republike Srpske i Željlo Savić (posthumno) za nesebičan doprinos u razvoju rukometa u Republici Srpskoj. Povelju je primio njegov sin Zlatko Savić.

Veliko priznanje za naše članove i velika obaveza u daljem radu.

Čestitke rukometnom savezu Republike Srpske i predsjedniku g. Marinku Umičeviću na odličnoj organizaciji akademije.